Исходный файл(4341 × 5132 пкс, размер файла: 3,85 Мб, MIME-тип: image/jpeg)

Краткое описание

Описание
Nederlands:

Identificatie
Titel(s): Bacchus vindt Ariadne op Naxos
Objecttype: reliëf
Objectnummer: BK-14692
Omschrijving: In een klassiek vertrek ligt op een met gordijnen behangen hemelbed een naakte jonge vrouw, sluimerend op haar linkerzijde. Zij heeft de hand van de naar boven gebogen linkerarm boven het hoofd en tegen de hoofddoek; met de rechter ondersteunt zij het kussen, waar zij tegenaan ligt. Van links komt de naakte Bacchus, die met beide handen het gordijn oplicht. Hij wordt bij de arm gevat door een satyr, die hem met de fakkel bijlicht. De satyr staat op één poot en heeft de andere gebogen boven het bed. Achter hem een tafel met kleed, waarop een vaas met bloemen; in de architectonische achtergrond zware pijlers en een boog. Op de plint, waarop het bed staat, zit driekwart naar links een Amor. Hij licht het beddekleed op boven de kop van de uil, die een klauw op zijn knie heeft gezet. Voor de Amor liggen boog en pijlkoker, meer naar links de muiltjes van de slaapster. De in Florisstijl uitgevoerde beddepoot gaat terug op een deels beklede menselijke romp. De gordijnen vertonen aan de buitenzijde een bloemmotief; zij zijn afgezet met franje, evenals het tafelkleed, dat een rand met ranken vertoont. Het kussen met kwasten heeft een rand van ranken, het afhangende beddekleed een rand met rozetten.

Vervaardiging
Vervaardiger: beeldhouwer: Adriaen de Vries
Plaats vervaardiging: Praag (mogelijk)
Datering: ca. 1611
Materiaal: brons
Afmetingen: h 52,5 cm × b 42,0 cm × d 7,0 cm

Onderwerp
Wat: (story of) Ariadne and Bacchus, Bacchus finds Ariadne on Naxos, satyr(s) (in general), (story of) Cupid, Amor (Eros)

Verwerving en rechten
Credit line: Schenking van Kunsthandel N.V. Internationale Antiquiteitenhandel
Verwerving: schenking 1935
Copyright: Publiek domein
Дата около 1611
date QS:P,+1611-00-00T00:00:00Z/9,P1480,Q5727902
Источник http://hdl.handle.net/10934/RM0001.COLLECT.24490
Автор Rijksmuseum

Лицензирование

Creative Commons CC-Zero Этот файл доступен на условиях Creative Commons CC0 1.0 Универсальной передачи в общественное достояние (Universal Public Domain Dedication).
Лица, связанные с работой над этим произведением, решили передать данное произведение в общественное достояние, отказавшись от всех прав на произведение по всему миру в рамках закона об авторских правах (а также связанных и смежных прав), в той степени, которую допускает закон. Вы можете копировать, изменять, распространять, исполнять данное произведение в любых целях, в том числе в коммерческих, без получения на это разрешения автора.

Краткие подписи

Добавьте однострочное описание того, что собой представляет этот файл

Элементы, изображённые на этом файле

изображённый объект

image/jpeg

4 036 129 байт

5132 пиксель

4341 пиксель

История файла

Нажмите на дату/время, чтобы посмотреть файл, который был загружен в тот момент.

Дата/времяМиниатюраРазмерыУчастникПримечание
текущий19:13, 22 октября 2019Миниатюра для версии от 19:13, 22 октября 20194341 × 5132 (3,85 Мб)Mr.Nostalgic== {{int:filedesc}} == {{Information |Description={{nl|1=<br><br><big>'''Identificatie'''</big><br>'''Titel(s): '''Bacchus vindt Ariadne op Naxos<br>'''Objecttype:''' reliëf <br>'''Objectnummer:''' BK-14692<br>'''Omschrijving:''' In een klassiek vertrek ligt op een met gordijnen behangen hemelbed een naakte jonge vrouw, sluimerend op haar linkerzijde. Zij heeft de hand van de naar boven gebogen linkerarm boven het hoofd en tegen de hoofddoek; met de rechter ondersteunt zij het kussen, waar zi...

Следующие 2 страницы используют этот файл:

Метаданные