Файл:Saint Theophilus and John, brothers of Kyiv Caves.jpg

Saint_Theophilus_and_John,_brothers_of_Kyiv_Caves.jpg(450 × 331 пкс, размер файла: 12 Кб, MIME-тип: image/jpeg)

Краткое описание

Описание

Brothers Saint Theophilus and Saint John of Kyiv Caves monastery. Orthodox saints. 12 century. Ukraine.

Українська: Феофіл Сльозоточивий, брат Йоана (11 - 12 століття, Київ) — православний святий. Чернець Печерського монастиря. Преподобний. Згідно з "Патериком Печерським", прп. Феофіл був старшим братом прп. Йоана, також печерського ченця. Оскільки вони не хотіли розлучатися і після смерті, то попросили Марка Гробокопача приготувати для них спільне місце поховання. Коли Іоанн помер, він був похований у печері на верхньому місці, де Феофіл мав бути похований як старший. Коли Феофіл це побачив, він почав дорікати Марку, за те, що той поклав покійного на його місце. Преподобний Марко наказав небіжчикові піднятися й перелягти на нижче місце, а Феофілу провістив, що той незабаром помре. Таке чудо спонукало Феофіла до каяття за свої гордощі. Він почав постійно постити і каятись, чекаючи смертної години. Від безупинної скорботи й постійного плачу він осліп, прозрівши, за передсмертним пророцтвом того ж прп. Марка, за три дні до своєї кончини. Його мощі спочивають у Ближніх печерах. Пам'ять 11 жовтня і 11 січня.
Дата 19-th century or earlier
Источник Kyiv Caves Lavra
Автор Unknown Orthodox icon painter

Лицензирование

Public domain

Это произведение находится в общественном достоянии в тех странах, где срок охраны авторского права равен жизни автора плюс 100 лет и менее.


Вы также должны пометить это произведение одним из шаблонов общественного достояния США, чтобы указать причину, по которой оно находится в статусе общественного достояния в США.

Краткие подписи

Преподобный Феофил Слезоточивый и брат его Иоанн Богоугодный

Элементы, изображённые на этом файле

изображённый объект

История файла

Нажмите на дату/время, чтобы посмотреть файл, который был загружен в тот момент.

Дата/времяМиниатюраРазмерыУчастникПримечание
текущий23:09, 29 мая 2009Миниатюра для версии от 23:09, 29 мая 2009450 × 331 (12 Кб)Roman Z{{Information |Description= Brothers Saint Theophilus and Saint John of Kyiv Caves monastery. Orthodox saints. 12 century. Ukraine. |Source= Kyiv Caves Lavra |Date=19-th century or earlier |Author=Unknown Orthodox icon painter |Permission=See below |other

Глобальное использование файла

Данный файл используется в следующих вики:

Метаданные